úterý 10. června 2014

6. Čajovna Pod Stromem čajovým (Praha)




Bájbáj sušenko! Čarovná sušenko s neznámou náplní. Zblajzli jsme tě při odchodu. Sorry, ale bylas' k nakousnutí. Ale teď už zpátky do minulosti, beze strachu a beze studu jako hambatý Wolverine (nový X-meny doporučujem!) – kudy a jak jsme se do té čajovny s krásně poetickým názvem dostali?

            Jsme opět na Praze 2. Příště půjdem jinam, ájsvér. Vystupování na tramvajové zastávce Vinohradská tržnice – pod Riegrovými sady – už máme dobře nacvičeno. Tam poblíž, na adrese Mánesova 38, se nachází Strom čajový. Spíše symbolicky, ale zapojíte-li představivost... je tam. Vstoupíme. Čajovna je plná mladých lidí s rozevřenými notebooky, napojenými na wi-fi. Zatr-sakr! To zkouškový má fakt dlouhý pařáty, že dosáhlo až sem. Ale jdem do toho. Dnes také trochu hladoví, vedle obvyklého žízniví a kuřiva chtiví.

Obsluhovali všichni!


            Po celou dobu nebylo Pod Stromem čajovým jasné, kdo vlastně obsluhuje. Později nám došlo, že zřejmě většina mladých intelektuálů na počítačích je tak či onak s podnikem spřízněna. Proč ne, nám to nevadí. Prostředí a služby nadprůměrné; navíc podle Zuzy zde vyhrávala nejlepší hudba z doposavad navštívených čajoven. To už je solidní základ, n'est-pas? Je načase přistoupit k hodnocení vyzkoušeným ňamek.

            Hlad jsme zahnali pitou zapečenou se sýrem a bylinkami, se zeleninovou přílohou (49 Kč). Prostě sváča pro dva, co bodla. Luky ji zapíjel Irish creamem, což zní jako nějaký likér, ale jde o assánský černý čaj ochucený kakaovým bobem, smetanou a cukrem (68 Kč). Zuza byla odvážnější a šla do Bandity za stromem. Nebyl to žádný Lotrando za dubem, nýbrž ledově vychlazený čínský oolong (50 Kč). Pití nás neurazilo. Navíc nádobí, konvička obzvlášť, bylo super kvalitní. Vodní dýmka, kterou jsme si také objednali, měla sice pomalejší a komplikovaný rozjezd, ale o to delší výdrž. Ani jsme ji nedokouřili. Šlo o melounový tabák El Nakhla, s jedním uhlíkem. Celkem za 110 Kč.

Vrátíme se?


            Byli jsme svědky toho, jak si pán zavolal, objednal, dorazil za 15 minut a hnedle měl u stolečku připravený čaj a vodnici. Takováhle služba je vlastně dost dobrej nápad. Co ještě nás Pod Stromem čajovým zaujalo? Určitě piáno složené v rohu místnosti, prostorné a bytelné pódium, houpací křeslo, kniha Doba jedová, celočervené boty jednoho týpka, kamna a samozřejmě SUŠENKA.

            Vrátíme se? To je otázka. Pro tu sušenku asi fakt jo. Jestli půjdete budete někdy poblíž, určitě se na ni stavte. Mají je u kasy, tvar to má jako klasická cookie, ale těstíčko měkké, jakoby vlhké. Podle obalu nepoznáte, jestli jsou uvnitř povidla, čokoláda, marmeláda, nebo něco úplně jiného. A nepoznáte to ani podle chuti. Je to prostě kráska s překvapením :-)

            Tak čus bus a tady je bodové shrnutí našeho vcelku vydařeného všedního odpoledne:

 

1) Jak nám chutnalo?

Bandita za stromem... Z: 7,5

Irish cream... L: 7

El Nakhla – meloun... L: 7, Z: 7,5

Pita... L: 7, Z: 6,5

sušenka... 8


2) Jak se nám pobylo?

Prostředí... L: 6, Z: 7

Obsluha... 6

Cena... L:7, Z: 6


Průměrné hodnocení... 6,875 z 10


Čajovna Pod Stromem čajovým

Praha 2 – Královské Vinohrady, Mánesova 38

Žádné komentáře:

Okomentovat