neděle 27. března 2016

32. Argila Shisha Club (Brno)

Návrat do zrušené čajovny

Dneska se podíváme na zoubek tomu, proč jsme se tak dlouho neozvali, poprvé navštívíme NEEXISTUJÍCÍ čajovnu a odvážně budeme čelit tomu, co nás čeká a nemine. ČajovnyMy jsou zpět a jdou do hloubky!


Krátké zamyšlení o běhu času

Konec března... Když se ohlédneme za posledním zápisem, zatrne nám hrůzou - vždyť je z konce ledna! To už uběhly 2 měsíce? Jak neuvěřitelně to letí. A když se ohlédneme za vůbec prvním zápisem na blogu, zatrne nám ještě víc. Dámy a nedá-mi, tramťjararááá... za chvíli to budou dva roky, co jsme ČajovnaMy spouštěli! Bylo to v době, kdy jsme se v Praze - na Fildě Úkáčka - připravovali na bakalářské státnice. A teď pomalu ale jistě dopisujeme magisterské diplomky v Brně na Fildě Masárny.
To bude patrně ten důvod, proč jsme se tak dlouho z žádné nové čajovny neozvali. Ne že bychom nikam nechodili, ale navštěvovali jsme staré známé podniky, kde nám je hezky, zejm. brněnskou Utopii nebo Leyaly a samozřejmě taky naši domovskou Lovosičandu. Vedle toho jsme objevili jeden velkoobchůdek s výhodnými a kvalitními tabáky, takže jsme kouření vodních dýmek holdovali pěkně doma na kolejích. (I přes přísný zákaz v ubytovacím řádu; jsme prostě démoni!) Někdy sepíšeme článek, ve kterém si ochutnané tabáky pěkně rozebereme. Ale jednu novou čajovnu jsme v tomto mezidobí přeci jen navštívili. Jmenuje se Argila Shisha Club a nese si na našem blogu jedno smutné prvenství - je to první podnik, který zavřeli, ještě než jsme ho stačili zrecenzovat.


Proč "argila"?

Je to tak, když se dnes podíváte na FB Argily, přečtete si oznámení, že ze "závažných technických důvodů je do odvolání provoz čajovny zastaven". Už když jsme vstoupili, tušili jsme, že tady to s provozem nebude jednoduché. Ale pěkně popřádku...
Neradi bychom zněli jako nějací úplní ignoranti, ale co bychom to nepřiznali (nesoutěžíme přeci v Riskuj! nebo Milionáři) - nemáme tušení, co slovo "argila" znamená. Strejda Gůgl nám v tomto ohledu taky není moc nápomocný... dokud si teda nepřekliknete na vyhledávání obrázků. Najednou se vám zobrazí hafo hlíny, hliněného prášku, kamenů, červených cihel apod. A začíná svítat... Argila (v portugalštině!) znamená "jíl". Dochází nám, že by to mohlo souviset s vnitřní výzdobou brněnského Shisha Clubu, resp. s jeho prostory. Podíváte-li se na fotky, zjistíte že zdi jsou vyloženy rudými cihlami.

Zamlžené vzpomínky a KISS KISS song

Celý podnik je vlastně takový obří klenutý sklep o rozměrech hangáru pro 2-3 stíhací letouny. Na povrchu vejdete, jdete dlouhou chodbou dolů, jdete dál a dál, vzduch začíná být zatuchlejší a zatuchlejší, čekáte, z kterého výklenku na vás vyskočí čaroděj Zagor hlídající svou truhlu s pokladem, ale jdete stále dál, chladný vzduch se začíná ohřívat od zemského jádra, až konečně po mnoha a mnoha krocích najdete něco, na čem by se dalo posadit. A ejhle! Oni jsou tu i další zbloudilí dobrodruzi!
Naše vzpomínky na Argila Shisha Club jsou hódně zamlžené. Třeba Luky si pamatuje, že mu nebylo moc dobře, a tak si dal zázvorový čaj. Měli jsme taky nějaké dýmkové menu s čajem, které rozhodně nebylo předražené. V paměti nám rovněž utkvěla servírka, která se učila česky, a taková ta klišovitá arabská písnička, v níž je zvuk pusinkování (okej, najdete ji pod "Kiss Kiss - Tarkan Simarik"). Luky při tom songu OMYLEM zamlaskal na kolemjdoucího pána - a ten bohužel nevypadal, že by se urazil.

Co bude dál?

Tentokrát nemůžeme sloužit kompletním číselným hodnocením. Dozvíte se od nás pouze známku za celkové zhodnocení služeb a dojmu z Argila Shisha Clubu. Nacházel se kousek za tram. zast. "Výstaviště - hlavní vstup". Nedokážeme posoudit, zda zavřený podnik dnes někomu chybí... byl sice velmi specifický, ale nějakou klientelu si našel. Rozhodně to byly prostory pro čajovnu krapet předimenzované. Mohli byste tam mít hudební klub, možná i o dvou "stejdžích". V Brně - a nutno podotknout, že v lepších lokalitách - najdete mnoho hezčích čajoven. Ale možná v tom spočívalo kouzlo Argily, že to nebyl navoněný klubík pro hejsky z centra. Tak uvidíme, jaké bude jeho budoucnost...
A jaká bude NAŠE BUDOUCNOST? Na to se nás poslední dobou ptá každý, ale my jen odpovídáme... "Nechme se všichni překvapit!" Určitě bude plná emocí a zážitků. My to ani jinak neumíme ;-) L + Z = <3

Bodové hodnocení

Z: 6.5 / L: 6

Celková známka: 6.25

Argila Shisha Club Brno

Hlinky 94

1 komentář:

  1. Argila je arabsky vodní dýmka, s cihlama a jílem to fakt nesouvisí :))

    OdpovědětVymazat