pondělí 19. května 2014

3. Čajovna Cherubín (Řevnice)


  

Zoo-čajovna hned vedle veteriny? Proč ne!
Naše další výprava do neznámých čajovnových luhů a hájů vedla příznačně do hustých brdských lesů, kde se v centru městečka Řevnice, v rohovém dvoru na náměstí, nachází čajovna Cherubín. Stačí zazvonit na zvonec a otevře se vám branka do prostorů, které ve svém okolí nemají obdoby. Račte vstoupit spolu s námi!
            Čajovna Cherubín má vpředu udělané pěkné sezení. Na první pohled se zdá zvláštní, že je orámované vysokým pletivem, ale důvod je zcela pochopitelný. V čajovně má svůj domov mnoho zvířat. Ať už se jedná o vrcholně líného psa, obyčejné i exotické kočky, rybičky, králíky či sovy, všechny němé tváře si můžete prohlédnout a v případě zájmu se s nimi i trochu pomazlit. Pokud se nechají. Předzahrádka nabízí houpací křesla, hamaky, sedačky a je ozdobená rákosím. My jsme však dali přednost sezení v teplu a přítmí interiéru. Také zvědavost nám nedala a museli jsme se na vlastní oči přesvědčit, jaký že cherubín na nás čeká uvnitř...

Obří Buddha a bar jako oltář

            Co návštěvníka zaujme jako první, je jistě obří socha sedícího Buddhy. Něco podobného se jen tak nevidí. Princ Gautama jako by střežil klid a pohodu uvnitř čajovny. Pod jeho dohledem se lze uvelebit na polštářích, židlích i křesílkách u stolků. V centru prostoru zaujímá výsostné místo nepřehlédnutelný bar. Osvícené čajové dózy na sebe strhávají pozornost a nám daly možnost nahlédnout do kuchyně čajovny a vychutnat si přípravu nápojů v přímém přenosu. A co že jsme si vlastně dali? Zuza šla do tureckého černého čaje za 40 Kč, Luky si zklidňoval žaludek marockou mátou Nana za 45,- Obou nápojů jsme dostali velké množství, takže jsme si k nim mohli klidně objednat i vodní dýmku s příchutí „chlapské“ jahody za 129 Kč. Ceny se nám zdají s ohledem na lokalitu přijatelné.

Zábava s anděly i s kočičkou

            „Cherubíni jsou strážci světla a hvězd. Vytvářejí a zprostředkovávají pozitivní božskou energii a jejich vzhled je nádherný.“ Také čajovna Cherubín je pohledná. Je vybavena v jednotném africkém stylu, výzdobou, která je zároveň na prodej, jsou obrazy a bonga. Hudba, mix ethno a evropských vlivů, byla příjemně nahlas, takže i když jsme byli v čajovně sami (až v průběhu přibyl 1 návštěvník se zájmem o auta), necítili jsme se jako pod drobnohledem.
            Čisté záchody a pěkné menu ve dřevě, to je základ každé dobré čajovny. Zaujalo nás, že vybavení – včetně konviček, hrnků a dýmky – má svou specifickou patinu, která svědčí o využívanosti. Čajovnu Cherubín jsme navštívili v úterý 29. dubna 2014 v čase 18:45 až 20:15. O kulturní vložku se nám postarala kočka birma, noblesní šelma z Tibetu, která předvedla své akrobatické protahování u sloupu. (Koukněte i na oficiální program čajovny, ten je opravdu pestrý!)
            Podrbali jsme si neidentifikovatelného voříška-salámistu a vyrazili zpět do Leče, kde jsme toho času přebývali. Bohužel, černý turecký čaj Zuze nesedl, a tak jsme si s ním večer řekli „Čau!“ ještě několikrát. Přáli bychom čajovně Cherubín, aby se to víckrát neopakovalo a aby se stala oblíbeným místem pro více návštěvníků. Každé město potřebuje své anděly, které jim uvaří dobrý čaj. A na závěr tradiční číselné hodnocení ČajovnaMy od jedničky do desítky:


1) Jak nám chutnalo?
Turecký černý čaj... Z: 6 (po zvracení: 0)
Marocká máta Nana... L: 7
Turecká vodní dýmka jahoda... Z, L: 6
2) Jak se nám pobylo?
Prostředí a obsluha... Z: 7, L: 6
Služby... Z, L: 7
Cena... Z, L: 6
Průměrné hodnocení: 5,63 z 10
Čajovna Cherubín
Náměstí Krále Jiřího 5, Řevnice

Žádné komentáře:

Okomentovat